In de oudste wijk van Monte Carlo, Monaco-Ville, staat de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen (Frans: Cathédrale Notre-Dame-Immaculée). Deze kathedraal staat op de fundamenten van een oudere kerk welke was gewijd aan Nicolaas van Myra en stamde uit 1251. In 1874 stortte deze kerk echter in waarna men in 1875 besloot om de nieuwe kathedraal op de fundamenten van deze ingestorte kerk te bouwen. De bouw van de nieuwe in Neoromaanse-Byzantijnse stijl gebouwde kathedraal werd in 1911 afgerond.

Binnenin de kerk staat een groot kerkorgel en het fantastische altaar wat gemaakt is van Carrara-marmer. In de crypte onder de kathedraal liggen een aantal leden van de Koninklijke Grimaldi familie begraven, waaronder Reinier III van Monaco, de vader van de huidige vorst van Monaco, Prins Albert en de beroemde prinses Grace Kelly, moeder van Prins Albert, welke op 52 jarige leeftijd overleed als gevolg van een auto ongeluk.

De kathedraal is dagelijks geopend van 8:30 uur tot 19:00 uur, in de winter is de kerk geopend tot 18:00 uur. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over de kathedraal op www.cathedrale.mc