De formule 1 en het belastingparadijs Monaco zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al sinds de jaren vijftig rijden de racewagens ieder jaar door de straten en over de boulevard van het prinsdom en is de race uitgegroeid tot de meest prestigieuze grand prix van het seizoen. Iedere coureur wil de race maar al te graag een keer in zijn carrière winnen. Ayrton Senna is de onbetwiste recordhouder op Monaco, de veel te vroeg overleden Braziliaan wist de race tussen 1987 en 1993 maar liefst zes keer te winnen. Michael Schumacher en Graham Hill wisten de race vijf keer te winnen.

Naast de formule 1 wagens rijden er in het weekend van de grand prix ook diverse andere klassen over het stratencircuit. Zo komen de toekomstige F1 coureurs in actie in de GP2 en GP3 klassen en strijden de coureurs in de Porsche Supercup om de winst.

Waar op zondag de coureurs met hoge snelheden over het asfalt racen rijden door de weeks de normale inwoners van Monaco rond. Tijdens uw bezoek aan Monaco kunt u dus gewoon de route van het circuit lopen, alle bochten en rechte stukken zijn namelijk gewoon openbare weg. Het is wel aan te raden een plattegrond van het circuit bij de hand te houden want het circuit volgen kan nog vrij lastig zijn zonder de aanwezigheid van de reclameborden en vangrails die tijdens het raceweekend het circuit afschermen. Plattegronden waarop de volledige route staat aangeduid zijn verkrijgbaar bij het VVV. De Place Sainte Devotée vormt een ideaal startpunt om de route van het circuit te starten. Het is ook mogelijk om het circuit te rijden, alleen zal de weg geblokkeerd worden na de bekende tunnel.

Bij de race in Monaco gaat het niet alleen maar om de race zelf, net zo belangrijk is het zien en gezien worden naast de baan. Ieder jaar zien we diverse filmsterren, topmodellen en politici verschijnen die het formule 1 circuit maar al te graag van dichtbij willen meemaken. Ook de parkeerterreinen bij het Monte Carlo Casino en de vele vijf sterren hotels staan in het weekend van de grand prix bomvol met luxe wagens zoals Ferrari’s, Bentley’s, Lamborghini’s en Aston Martin’s. Mocht u de grand prix gaan bezoeken dan mag u een rondje langs deze parkeerplaatsen zeker niet overslaan!

Grand Prix Monaco 2021

De Grand Prix van Monaco vindt in 2021 plaats in mei 2021, om 14:10 uur springen de lichten op groen. De vrije trainingen vinden traditiegetrouw plaats op donderdag 25 mei in de ochtend en middag de en de kwalificatie start op zaterdag in mei om 14:10 uur.

Wil jij in 2021 Max Verstappen graag aanmoedigingen in het prinsendom aan de Middellandse zee? Hou er dan rekening mee dat de tribune kaarten in Monaco niet goedkoop zijn, maar daar krijg je wel een onvergetelijke ervaring voor terug. Want nergens ter wereld kun je zo dicht op de baan zitten en alle actie van heel dichtbij meemaken. Voor wie niet extreem veel geld uit wilt geven kan kiezen voor staanplaatsen, deze kosten aanzienlijk minder dan de tribune kaarten maar bieden ook minder goed zicht op de baan. Tickets voor Monaco zijn vaak duurder dan bij andere Grand Prix en zijn snel uitverkocht. Vaak is het verstandig verschillende opties te vergelijken om de beste prijs te vinden.

Bovendien is er altijd wel sensatie tijdens de grand prix van Monaco en in 2021 maakt Max Verstappen in zijn Red Bull bovendien een grote kans om de beroemde stratenrace op zijn naam te zetten. Maar in Monaco iets niets zeker, want ook Hamilton, Bottas en Leclerc zijn altijd erg sterk in Monaco en ook de Ferrari coureurs Vettel en Raikkonen zullen er alles aan doen om in 2021 weer vooraan mee te doen.

monaco-map